PODIJELI

Fudbalski klub Bosna Sema koji se takmičiti u Drugoj ligi Federacije BiH odlučila se da u predstojećoj sezoni nastupa pod novim imenom i grbom.

Nakon što je klub ispao u niži rang takmičenja (2. ligu Federacije BiH), Skupština kluba je napravila detaljnu analizu prošle sezone te je između ostalog donijela odluku o promjeni naziva kluba, te FK Bosna Sema nastavlja kao Bosna Union.

Potreba za ovom odlukom proizašla je iz niza okolnosti koje su u proteklom periodu u mnogome uzrokovale različite vrste poteškoća u radu i napretku Udruženja. Osim toga, naziv Bosna Union, koji predstavlja priču o zajedništvu, je jedan od osnovnih postulata daljnjeg razvoja.

Prvi pokazatelj iznad navedenog je orijentacija davanja šanse našim juniorima u sezoni koja je ispred nas. Napomene radi, juniori FK Bosna Sema prošle godine su bili prvaci grupe Centar te se plasirali na završnicu juniorskog prvenstva, a također su u prošloj sezoni osvojili kup Kantona Sarajevo, izbacivši u polufinalu Akademiju FK Sarajevo rezultatom 4:1, i u finalu savladavši ekipu Olimpika rezultatom 2:1.

Nakon ovog uspjeha svi u klubu su, kao najbolje rješenje za sljedeću sezonu, vidjeli pružanje šanse i afirmisanju sopstvenih igrača.

Također, smatraju da je ovakav način rada jedini uslov za dugoročan i kvalitetan razvoj, kako igrača tako i samog kluba.

Sigurni su da će u Drugoj ligi Federacije naša ekipa biti najmlađa, te da će bez rezultatskog pritiska stvoriti izuzetno jak i kvalitetan kolektiv za godine koje su pred nama. FK Bosna Union u budućnosti ima za cilj da se kao i do sada bavi razvojem sporta, afirmacijom igrača sa naglaskom na fair play kao i da oko kluba okupi sve istinske ljubitelje fudbala čija se vizija i misija poklapaju sa njihovom.

“Nastavićemo raditi na drugačijem i prepoznatljivom konceptu, ostavljajući dubok trag na fudbalskoj sceni Bosne i Hercegovine i Europe.
Nadamo se da ćemo u vremenu ispred nas dokazati da se sistematskim i projektnim pristupom dolazi do rezultata vrijednih istinske pažnje.
Naredni koraci koji nas ocekuju je reorganizacija Skupštine i Uprave kluba, kao i usaglašavnje novih pravilnika koji ce omogućiti što bolje uslove igračima i uposlenicima u našem kolektivu.
Ovom prilikom pozivamo sve one koji su zainteresovani za rad u klubu i njegovo napredovanje da nam se pridruže.
Na kraju se želimo zahvaliti institucijama Bosna Sema koje su u periodu stvaranja kluba pružile veliku podršku, te pomogle u postavljanju temelja ovog udruženja.

Naš slogan ostaje isti – Budite dio velike priče, koja se nastavlja“, stoji na objavi zvanične Facebook stranice kluba.

PODIJELI