PODIJELI

Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas odradili trening u Etno selu Stanišići. Raspoloženje među igračima i članovima stručnog štaba je tokom čitavih priprema za kvalifikacije na visokom nivou, a svi su zadovoljni i nakon jučerašnje pobjede protiv Gruzije.

Jedan od istaknutijih pojedinaca u tom meču, prema mišljenju struke bio je golman Adnan Kanurić koji ipak stavlja ekipu u prvi plan:

„Dobro smo ušli u utakmicu i bili smo dominantni. Crveni karton nam nije pomogao, ali smo pokazali moral i izdržali do kraja. Kada je i gruzijski igrač isključen ukazala nam se šansa koju smo iskoristili i ostvarili pobjedu. Zadovoljan sam i svojim nastupom, ali ekipa je na prvom mjestu i najvažnije je da smo pobijedili. I protiv Francuza ćemo igrati otvoreno i na pobjedu.“

Zapaženu ulogu u jučerašnjem susretu je imao i napadač Benjamin Hadžić.

„Crveni karton nas je poremetio nakon dobrog otvaranje utakmice. Igrali smo dugo sa igračem manje i dobro je da su i Gruzijci zaradili isključenje pa smo ponovo preuzeli inicijativu i riješili utakmicu. Biće teško protiv Francuske, ali u fudbalu je sve moguće“, rekao je Hadžić.

PODIJELI