PODIJELI

Fudbaleri konjičkog Igmana u novu prvoligašku sezonu ulaze u dosta promjenjenom igračkom kadru. Klub su napustili Džafić, Islamagić, Abdulahović, Zeljković, Drljević, Salčinović, Pirija, dok su novi igrači Kolak, Savinović, Đurić, Aljetić, Rastoder, Žerić, Oglečevac, Rodrigo, Klarić.

Odigrano je pet kontrolnih utakmica, Olimpik, 0:1, Radnik, H, 1:0, Kašić, Velež 0:3, Žerić, Bosna Visoko, 1:1, Lukomirak, Vitez, 1:0, Žerić .

Na otvaranju nove sezone puleni trenera Nedima Jusufbegovića će u subotu, 11. avgusta na Gradskom stadionu u Konjicu sa početkom u 17,30 sati ugostiti povratnike u prvoligaško društvo, ekipu Goražda.

Pred utakmicu sa ekipom Goražda razgovarali smo sa šefom stručnog štaba Igmana, Nedimom Jusufbegovićem.

Kako ste zadovoljni pripremnim periodom ?

-Pripreme su protekle u dobrom rasploloženju i odnos prema treninzima i sam rad bili su na visokoj razini. Još uvijek nismo na kojem možemo da budemo i prostora za napredak ima.

Kakvo prvenstvo očekujete ?

– Prvenstvo će biti teško. Kvaliteta ekipa je podjednaka, Velež i Olimpik organizacijski i kvalitetom malo odskaču. Ostale ekipe su tu negdje i činjenica da vjerovatno ispada čak pet ekipa stvara dodatni pritisak i pomalo otežava prezentaciju.

Prvi rival povratnik u Prvu ligu FBiH, Goražde?

– Na startu ovogodišnje sezone u Konjic nam stiže povratnik u prvoligaško društvo, Goražde. Ova utakmica donosi sa sobom puno entuzijazma i želje za dokazivanjem, pa nas očekuje teška utakmica u svakom pogledu. Mi vjerujemo i nadamo se da možemo do pobjede.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI