PODIJELI

U 17 reprezentacija BiH danas igra meč protiv Republike Irske u trećem kolu grupe C U17 Evropskog prvenstva u Engleskoj. Bh. kadeti nakon prva dva kola imaju pobjedu i poraz, a trijumf nad Irskom bi im osigurao plasman među osam najboljih evropskih selekcija.

BiH je u prvom kolu U17 Eura savladala Dansku sa 3:2, dok je u drugom kolu poražena od Belgije sa 4:0.

Selektor U17 reprezentacije BiH Zoran Erbez prokomentarisao je protivnika u meču koji će odlučiti putnika u četvrtfinale turnira u Engleskoj.

“Gledali smo njihove utakmice. Prema naprijed su agresivniji nego Belgijanci, ali bez obzira na to vjerujem da ćemo se mi tu pitati i nametnuti svoju igru. Zavisno od toga kako se mi postavimo i u defanzivnom i ofanzivnom dijelu, ako odradimo sve kako treba, vjerujem da nećemo imati problema”, rekao je selektor Erbez .

Pomoćni trener bh. tima Adin Mulaosmanović je optimističan pred odlučujući dvoboj sa Republikom Irskom.

„Selekcija Republike Irske je dobra ekipa koja je kroz elitni krug kvalifikacija prošla sa svim pobjedama. Imaju odličan napad i korpulentne igrače koji su fizički dominantni. Bez obzira na to, smatram da mi imamo dovoljno kvaliteta i da ih možemo pobijediti i proći među osam najboljih”, smatra Mulaosmanović.

Na tabeli grupe C nakon dva kola prva je Belgija sa 6 bodova, Republika Irska i Bosna i Hercegovina imaju po 3, a posljednja je Danska bez bodova.

Utakmica počinje u 14:00 sati (CET) na stadionu „St. George's Park“ u Burtonu koji se nalazi u sklopu Trening centra engleske fudbalske asocijacije. Stadion može da primi svega 500 gledalaca i najmanji je od svih na kojim se igra Evropsko prvenstvu.

Meč će suditi Halil Umut Meler iz Turske sa pomoćnicima Peterom Koborom (Mađarska) i Levanom Todriom (Gruzija), dok će ćetvrti sudija biti Tihomir Pejin iz Hrvatske.

Reprezentaciji Bosne i Hercegovine za plasman u četvrtfinale je neophodna pobjeda protiv Irske.

PODIJELI