PODIJELI

Na Svjetskom prvenstvu u kickboxu Italiji u Huso Turić osvojio je bronzanu medalju. U polufinalu našeg reprezentativca savladao je predstavnik Rusije, evropski i svjetski prvak.

Prema riječima trenera Senada Osmanovića, tokom sve tri runde Huso je bio dominantniji, očekivali su da će sudija podići njegovu ruku, međutim poeni su bili na strani Rusa. Iako je nakon proglašenja bio šok, Huso Turić i njegov trener zadovoljni su osvajanjem bronzane medalje i samom prezentacijom boksera iz Prnjavora na najprestižnijem takmičenju. Koliko su sugrađani zadovoljni bronzanom medaljom pokazali su na taj način što su organizovali doček šampionu. Doček je upriličen u Prnjavoru a potom su se prisutni uputili u Kalesiju, prenosi lokalna Neon televizija.

Kada smo krenuli na Svjetsko prvenstvo bili smo napeti. Imao sam želju proći prvi krug da se ne vratim kući praznih ruku. U prvom kolu predstavnika Turske sam savladao 3:0 odlukom sudija. U polufinalu sam izgubio ali zadovoljan sam postignutim rezultatima. Hvala mojim sugrađanima što su mi priredili doček stvarno sam iznenađen. Uprkos kiši koja pada oni su mene čekali”- kaže Huso Turić

“Mi zadnji mjesec i po nismo imali salu za treniranje. Ako pada kiša ne možemo ni u parku trenirati. Ali evo ja moram istaći da kako Kalesija postoji mi smo donijeli treću svjetsku medalju i zadovoljni smo zbog toga”-istakao je trener Senad Osmanović

Kalesijsci su itekako ponosni na Husin uspjeh, a posebno sretni su bili roditelji koji su zahvalni sugrađenima na dočeku bronzanog sa Svjetskog i Evropskog prvenstva.

PODIJELI