PODIJELI

U Dubici će krajem jula održati 4. po redu Ježev GBT kamp za rukometašice, a ovo izdanje će ponuditi jednu novinu. Po prvi put će djevojčice učiti o rukometu na pijesku, a za to područje bit će zadužena, Iva Kanjugović. Riječ je o magistrici kineziologije, koja je selektorica juniorske i seniorske ženske reprezentacije Hrvatske u rukometu na pijesku.

“Mišljenja sam da na području Balkana je rukomet na pijesku još uvijek premalo raširen, te što će sad prvi puta biti na ovom kampu smatram pravim potezom za popularizaciju toga atraktivnog sporta. Izuzetno mi je drago što me gospodin Suvajac pozvao da prezentiram a i ujedno podučavam djecu rukometu na pijesku, jer poučena dosadašnjim iskustvom djeci se izuzetno svidja ovaj izazovan sport, koji potiče natjecateljski duh u pozitivnom kontekstu, utječe na svestran razvoj svih motoričkih sposobnosti i na razvoj pozitivnih emocija te na sociološku adaptaciju”, rekla je Kanjugović za Sportske.ba, a zatim nastavila:

“Prva različitost tog sporta u odnosu na dvoranski jesu atraktivna individualna riješenja u kontekstu pirueta i grupna u smislu zepelina što se napada tiče, dok što se obrane tiče zahtijeva “čitanje” igre, što u djeci budi dudatni podražaja za igranje ovoga sporta, jako brzo se oslobadđaju straha od učenja novoga upravo zbog atraktivnosti predhodno navedenih elemenata, a samim time se utječe na usmjeravnje i razvoj znatiželje, koja je jedna od bitnijih sastavnica kod poticanja kreativnosti. Što se zdravstvenog utjecaja tiče, pijesak je preporučen mediji za čvrstoču tetiva iligamenata.”

Kanjugović je istakla da je u Zagrebu, tačnije na Jaurnu ove godine održan i prvi kamp za rukomet na pijesku, za čiji je marketing zadužena proslavljena rukoemtašica Maida Arslanagić. Kamp se zove Rokasbumba, što na latvijskom znači rukomet.

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI