PODIJELI

Karate klub “Master” iz Sarajeva, inovativnim metodama nastoji zainteresovati što više djece da učestvuju u sportu. Zbog toga su na svom drugom klupskom turniru, svakom učesniku dodijelili medalju. Više od 150 djece kući je ponijelo odličje.

“U današnjem vremenu svakom djetetu koje se umjesto igranja igrica na kompijuteru odluči za dolazak u salu treba dodijeliti medalju. Njima je teško odvojiti se od tih pošasti zato ih nastojimo dodatno motivisati. Naše klupsko prvenstvo prije svega je poslužilo kao provjera naših takmičara, ali smo ga iskoristili i da nagradimo svu djecu koja su redovno trenirala u proteklom periodu” rekao je Anel Zukan, trener u karate klubu “Master”.

Osim članova sarajevskog “Mastera” učestvovali su i karatisti Sparte i kluba Ryuu, a najveću podršku u organizaciji Master je dobio od Kulturnog Centra “Kralj Fahd” .

“Kada su vidjeli na koji način radimo i koliko je sve to korisno za društvenu zajednicu u pomoć su nam priskočili ljudi iz Kulturnog Centra “Kralj Fahd” . Ustupili sam svoje kapacitete, bez naknade smo koristili njihovu dvoranu koja je idealna za ovakav turnir. Bez njihove pomoći ovo ne bismo mogli prirediti djeci dan za pamćenje” rekao je Zukan.

Najbolji takmičari u disciplini kate bili su Eman Zornić i Amani Mušinović, a u disciplini borbe Fatiha Bihorac i Ermin Raonić, inače reprezentativci BiH.

Ukupno najuspiješniji takmičari turnira bili su Alma Ahmić i Vedin Mahmutović, koji su jednako bili uspješni i u katama i u borbama kao i u ekipnim nastupima.

PODIJELI