PODIJELI

Fudbalski klub Čelik u ovu sezonu krenuo je sa velikim ambicijama.

Prije tačno godinu u klub je ušao turski investitor Olgun Aydin. Zeničani su na kraju prošle sezone ispali iz Premijer lige. Ipak, nakon što je Borcu ukinuta licenca za nastup u ovoj sezoni, zbog dugovanja Školi fudbala Džaja, Zeničani su stekli pravo nastupa i u ovoj sezoni Premijer lige BiH.

Bez obzira na sve čini se da krizi u Čeliku nema kraja. U utorak su igrači Čelika počeli sa pripremama za proljetni dio sezone. Međutim pitanje je ko će od njih i u nastavku sezone nositi “crveno-crni” dres.

Kako saznaju Sportske.ba stanje u Čeliku je katastrofalno. Igračima se duguju dvije plaće, dogovorene rate za potpis ugovora, čak pet stanarina, a ukinuta im je i hrana u restoranu u kojem su se hranili. Kako smo uspjeli saznati upitan je i odlazak na pripreme.

Igrači su razgovarali sa trenerom Adnanom Ornekom i kazali da, ukoliko im se ne isplate dugovanja do ponedjeljka, ne žele ići na pripreme. Turski stručnjak stao je na stranu igrača i maksimalno ih podržao. Kako saznajemo većina igrača će u narednim danima tražiti raskid ugovora sa Čelikom.

Ima li Čeliku spasa vrijeme će pokazati.

(A.Pločo/Sportske.ba)

PODIJELI