PODIJELI

Kenan Ćatić, već ćetiri godine trenira u Univerzalnoj Školi fudbala “Bambino” iz Konjica.Ovaj marljivi i vrijedni dječak redovan je na treninzima i sa puno pažnje sluša sve što mu kažu, profesori, treneri, Adis i Adnan Elezović. On nastupa u kategoriji, U-8 koja je nakon završetka jesenje sezone zauzela više nego odlično drugo mjesto, 21 bod, sa ostvarenih sedam pobjeda na deset odigranih utakmica.

Puleni trenera, braće Elezović zaostaju u ovoj kategoriji samo tri boda, sa šansama da se plasiraju na završni turnir koji se tradicionalno održava u Neumu. Kenan je kapiten ove kategorije, igra pozadi, pravi je komandant svojih drugara.

Njegovi treneri su puni riječi hvale za Kenana koji je pravi uzor, kako na terenu, tako i van njega. Junak ove naše priče je dao svoj puni doprinos sjajnim rezultatima ove kategorije UŠF “Bambino” i kako su nam obećali iz njegove ekipe sve će učiniti da se plasiraju na Završni turnir u Neum. Bili smo u prilici da gledamo derbi susret ove kategorije sa FK Veležom iz Mostara koju su pobjedili mališani iz UŠF “Bambino”, a jedan od najboljih na ovoj utakmici je bio Kenan.

U augustu 2016. godine Kenan Ćatić je bio na Juventus Fudbal Kampu u Sarajevu, gdje su mu treneri bili iz ovog slavnog kluba (Marco Degortes, Mauro Spalazio, Miha Rojin ).

– Dobro smo odigrali jesenji dio sezone u Ligi Mladih Hercegovačko-neretvanskog Kantona, bit će teško u drugom dijelu sezone, ali mi imamo sjajne trenere, ljudske veličine, prave pedagoge, mislim da ćemo ostvariti ono što nam je cilj.Od naših klubova navijam
za FK Sarajevo, a od stranih za Manchester Junajted, od igrača najviše volim Miralema Pjanića, Anela Hebibovića iz FK Sarajevo koji je Konjičanin, a uzor mi je Zlatan Ibrahimović. Moja poruka svim mojim vršnjacima da se aktivno uključe u sport jer to je nešto najljepše na svijetu, rekao nam je Kenan Ćatić, simpatićni dječak iz lijepog gradića na Neretvi, Konjica.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI