PODIJELI

Na hiljade je krajiških nogometnih talenata u svijetu. Skoro da nema zemlje u svijetu u kojoj ne igra neko krajiških korijena.

U Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, Sloveniji ih je najviše. Braća Vojić su u Austriji, odnosno Njemačkoj, Hodžić i Kapić, po uzoru na Senijada Ibričića briljiraju u Sloveniji…

U Njemačkoj je odnedavno napadač Kenan Muslimović (Kaiserslautern), a njegov imenjak Kenan Kadirić trenira i igra za
Deutsche Fußball Internat, akedemija Bad Aibling.

– Igram na poziciji napadača, centarfora ili lijevo i desno krilo u napadu. Rođen sam 22.maja 2002.godine u Minhenu- predstavlja se talentirani Kadirić.

Kenan je na “radaru” skauta Bajerna koji su ga pratili i dok je igrao za Rosenhaim. Otkrio ga je Savezov “lovac na talente” Jusuf Juka Bećirović. Koji je na sličan način otkrio desetine bh djece u dijaspori.

-Selektori, kordinatori, imate u Minhenu pravog dragulja, sugerirao je Bećirović, trenerima u NSBiH, koji su po dijaspori tragali za novim “Zmajevima”. Kenan je bio među najboljima na kampovima u Lincu i Minhenu. I dobio poziv za kamp u Zenici.

-Moja je želja da nosim dres reprezentacije- priželjkuje Kadirić, koji je bio na probi u Minhen 1860. Stidljivo priznaje da bi radije u Bajernovu akademiju. Imao je prilike igrati protiv vršnjaka u Bajernu, pa ne čudi što ga privlači dres bavarskog giganta.

(R.S./Sportske.ba)

PODIJELI