PODIJELI

KK Živinice izdao je saopštenje povodom odluke da se naplaćuju ulaznice za domaće utakmice tog kluba

“Poštovani ljubitelji sporta, ljubitelji košarke, građani Živinica, humanisti, Uprava KK Živinice Vas poziva na košarkašku utakmicu između KK „Živinice“ i KK „IBU Spartans“ koja će se odigrati dana danas sa početkom u 19.00 sati u Sportskoj dvorani u Živinicama, za koju je Uprava KK Živinice odlučila naplaćivati ulaznicu u iznosu od 3.00 KM.

Prije svega, u miru, dostojanstveno, a moramo priznati i iz lične namjere da pokažem građanima Živinica pravo lice pojedinih sportskih kolektiva, sportskih direktora, sportskih radnika, igrača, nerado svjedočimo ovih dana kako istoimeni, neargumentovano, bez bilo kakvog  pokušaja saznanja u čemu se krije bit nekog gesta, pokušavaju da se predstave pozitivnim kolektivima, sportskim direktorima, igračima, velikim dušebriznicima, pokušavaju javnosti predstaviti kako na službenim stranicama, društvenim mrežama, sportskim portalima i drugim sredstvima informisanja, kako se Uprava KK Živinice i ja kao Predsjednik Kluba, prodajom ulaznice od 3.00 KM želimo okoristiti, ugasiti košarku u Živinicama, onemogućiti djeci i mladim da zavole košarku i još mnogo toga.

Javnost treba da zna, da su ti isti veliki stručnjaci, veliki sportski direktori, živinički zaljubljenici u košarku, inicijatori, veliki treneri, savjetodavci ne tako davno, prije dvije godine, košarku u Živinicama doveli pred gašenje, KK Živinice zadužili za 20.000 KM, zatvorili na nečastan način mnoga  vrata, a neki koji su sebe nazvali “inicijatorima” čak su pobjegli i u druge gradove, te još uvijek pokušavaju uništiti KK „Živinice“ zajedno sa lokalnim velikim stručnjacima koji javno govore kako će ugasiti KK „Živinice“, za što postoje i dokazi.

Istim tim, ovim povodom, želimo poručiti, da sa te 3.00 KM nećemo plaćati neopravdane kazne, jer za to ima novac koji koristimo za potrebe kluba, već uredno izmirene, a ne privatno, u lične svrhe kao pojedini, ne za lobiranje i druge nečasne radnje koje ne spadaju u domen sporta.

Prave i istinske ljubitelje sporta, košarke, ljude, ovim putem želimo da upoznamo, da je Uprava KK Živinice dana 04.02.2019. godine, u ponedjeljak, na svojoj redovnoj sjednici, donijela Odluku da se na utakmici KK „Živinice“ i KK „IBU SPARTANS“ naplaćuje ulaz u iznosu od 3.00 KM, te da će cjelokupan iznos od prodaje ulaznica KK Živinice donirati Udruženju “Naše dijete” Kladanj.

Želimo da obavijestimo naše sugrađane, da je Uprava KK Živinice obezbjedila dolazak djece i njihovih roditelja iz pomenutog udruženja, kako bi isti bili naši gosti i kako bi gledali i uživali u košarkaškoj utakmici. Na pomenutoj utakmici , za djecu iz ovog udruženja, KK „Živinice“ će obezbijediti prigodne poklone kako bi se isti ugodno osjećali za vrijeme utakmice, te će se cjekupan iznos od prodaje ulaznica uručiti upravo njima.

Dođite i upoznajte ovu djecu, pokažite da ih podržavate jer su i oni dio društva i trebaju da budu briga šire društvene zajednice, a mi smo odlučili da moraju biti i naša briga.

Dragi Živiničani, želimo da Vas pozovemo da dođete u što većem broju, pokažimo da smo humani i da imamo osjećaja i pažnje i za tu djecu, jer ona to zaslužuju.

KK „Živinice“ s ovim želi da nastavi sa svojom pozitivnom praksom i kao  mnogo puta do sada pokaže da može organizovati, realizirati i podržati  mnoge humanitarne projekte kako na domaćim, tako i na gostujućim utakmicama, o čemu su naši simpatizeri i javnost jako dobro informisani, jer smo kolektiv koji isključivo svojim radom, zalaganjem, disciplinom, znanjem, časno i pošteno predstavlja općinu Živinice i košarku u Živinicama.

Također, svi članovi kluba i vlasnici članskih karti KK „Živinice“ će samoinicijativno platiti ulaznicu i to ne 3 KM, već mnogo više, jer će pokazati humanost kao mnogo puta do sada, a one kojima je 3.00 KM mnogo, podsjećamo da već imaju pripremljen “SHOW ROOM” gdje će im za užitak gledanja utakmice biti potrebno više od 3.00 humanitarne marke.

Isto tako, želimo da obavjestimo javnost, da će KK Živinice i  na svakoj narednoj domaćoj utakmici naplaćivati ulaz, a prikupljena sredstva će biti donirana u humanitarne svrhe.

Dođite da zajedno uživamo u košarkaškom spektaklu i budemo dio jedne lijepe i humane priče.

Neka pobjedi sport, ljudskost i humanost”, navodi se u saopštenju

 

PODIJELI