PODIJELI

Ko je Alem Huseinović, najbolji kadet košarkaške reprezentacije BiH, odnosno naš najefikasniji igrač D grupe EP B divizijekoje se održava od 9. do 18. augusta 2018. godine u Sarajevu. Česima je dao 15, Bjelorusiji 10, Kosovu 17, Švicarskoj 22 i Ukrajini 23 poena. Dakle, ukupno 87 poena u pet dosadašnjih susreta.

Alem Huseinović rođen je 16. januara 2002. godine, a košarku je počeo igrati još u četvrtoj godini. Već naredne godine počeo je igrati za YMCA, a kao devetogodišnjak sa klubom u Arizoni kao kapiten osvojio je prvo mjesto i bio MVP. U srednjoj školi je osvojio nagradu u prvom timu Varsity „Chaparral High school“ najbolji strijelac „The best shooter“.

Sjajne nastupe bilježi i za vrijeme boravka u BiH, nastupivši za KK „Kengur“ iz Zenice, sa kojim, također, osvaja prvo mjesto na državnom takmičenju 2016. godine sa 29 poena i 9 skokova.
Trenutno igra za jedan od najjačih klubova u Arizoni „Jamal Murray Elite“ i dva koledža su zainteresirani za Huseinovića.

„Uvijek mi je bila želja da nastupim za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i taj mi se san ostvario da ove godine zaigram za našu kadetsku reprezentaciju. Presretan sam i zaista se super osjećam. Nadam se da ćemo nastaviti sa sjajnim partijama“, kaže Alem Huseinović, kojem je pored košarke i karate velika ljubav i trenutno ima smeđi pojas, dakle jedan ga pojas dijeli do crnog.

PODIJELI