PODIJELI

Saga oko slučaja “Nuić” se nastavlja. Iako je utakmica registrovana 0:10 za Švicarce, iz RSBiH spremaju žalbu.

Kako ulazimo u sve veću dubinu ovog događaja, evidentno je da je su u Mejdanu bile neke nečasne radnje.

Direktor reprezentacije gospodin Muzurović je posljednjih dana u izjavama za medije priznao i našu odgovornost, ali najviše ipak javnost kopka delegat Darko Repenšek.

Pomenuta persona iza sebe ima debeo dosije iz kojeg cure skandali o čemu smo pisali jučer, a još jedan podatak je izazvao dodatnu sumnju među javnosti u BiH.

VEZANI TEKST: KOMPROMITOVANI RUKOMETNI DELEGAT: Repenšek optužen za namještanje, primanje mita…

Naime, u 11 sati, 13,. januara, Tomislav Nuić je bio unešen u pluriScout sistem. Šta je zapravo pluriSocut sistem? Riječ je o live sistemu EHF-a, putem kojeg se prate mečevi pod okrivljem EHF-a, kao što su kvalifikacije, Liga prvaka, EHF kup… Spisak igrača u tom sistemu se unosi prema zapisniku koji klubovi, odnosno reprezentacije dogovore na tehničkom sastanku.

Dakle, Tomislav Nuić je bio unešen u pomenuti sistem što znači da je uredno bio prijavljen u zapisnik na tehničkom sastanku.

Šta se dalje dešavalo u Tuzli ostalo je misterij od početka do kraja, a posebno nakon izjava da je delegat iz Slovenije došao pola sata pred utakmicu dvoranu i to bez zapisnika… Drama se nastavlja, a vi na priloženoj fotografiji pogledajte pomenuti pluriScout sistem i uvjerite se sami.

(H.Z./Sportske.ba)