PODIJELI

Vijest da se legendarni Meho Kodro povlači iz kandidature za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine je neke obradovala, a neke rastužila.

Obradovala je sitne przinice, koristoljupce i mešetare oko reprezentacije, dok je rastužila istinske patriote i sve one poštovaoce koji cijene što je Kodro uradio za bh. fudbal.

“Iz ličnih i moralnih razloga odustajem od kandidature za selektora fudbalske reprezentacije BiH. Zahvaljujem se stručnoj komisiji FSBiH na ukazanom povjerenju. Nažalost, gdje umire struka (znanje), rađa se sjeme sumnje. Sa velikom posvećenošću nastavljam sa projektom Servettea, istakao je Kodro“.

Sagu oko ove situacije i izbora selektora za Sportske.ba je prokomentarisao Admir – Vlada Vladavić – nekadašnji A reprezentativac Bosne i Hercegovine, izdanak škole mostarskog Veleža i fudbaler Željezničara, slovačke Žiline i austrijskog Salzburga u kojima je bio (po)najbolji, i jedan od najzaslužnijih igrača za evropske uspjehe ovih klubova. Poznat je i po tome da je uvijek govorio bez dlake na jeziku i čistu istinu, te se nikada nije priklanjao “talovima“ oko reprezentacije ili klubova gdje je igrao.

“Nemam ništa posebno dodati. Svi znamo kako se kreću stvari u našem fudbalu. Vjeruj mi, Meho je dobar čovjek, trener također, nije mu ni trebala kandidatura za selektora. Znamo šta mu se izdešavalo dok je bio selektor u prvom mandatu i kakve su se tu malverzacije činile. Sada se ponovo nešto slično spremalo. Nama niko ne valja, dvije izgubljene utakmice i neće nam valjati bilo koji trener da bude izabran. Svejedno je ko će biti selektor, vrtimo se u krug stalno“, jasno kao i uvijek alaborirao je popularni – Vlada.

(Mirsad Starčević/Sportske.ba)

PODIJELI