PODIJELI

Sinoć je u gradskoj dvorani u Živinicama odigrana prva utakmica 8. kola A2 lige FBiH u kojoj su se sastali KK “Živinice” i KK “Željo 1971” iz Bihaća.

Od prve do zadnje minute utakmica je išla u jednom smjeru. Seriju poena otvorio je Amir Omerović, jedini sa duble duble učinkom. Postigao je 14 poena, tome je dodao 11 skokova. Najefikasniji igrač utakmice bio je Ado Korkutović sa postignutih 20 poena.

Najefikasniji u redovima gostiju je bio Mahmutović Denis sa postignutih 15 poena.

Konačan rezultat utakmice glasio je 83:57 (21-:9; 19:16; 17:14; 26:18).

Gost utakmice bio je načelnik Općine Živinice, Samir Kamenjaković.

U drugoj utakmici 8. kola igrali KK “Brčko” i KK “Gračanica”. Domaćini su pobijedili minimalnom prednošću, 78 – 77. Međutim, utakmica će dobiti i svoje treće poluvrijeme s obzirom na žalbu koju su gosti uputili zbog poena košarkaša Brčkog u posljednjim sekundama utakmice. Naime, gosti tvrde da šut za tri poena, koji je donio pobjedu domaćinima, nije bio regularan, odnosno tvrde da je domaći igrač nagazio liniju za tri poena.

Porazom su se košarkaši Gračanice udaljili od borbe za play off zbog upisanog četvetog poraza. Na prvom mjestu A2 lige nalazi se KK “Živinice” sa omjerom od šest pobjeda i jednim porazom. Sa istim omjerom na drugoj poziciji nalazi KK “Brčko”.

PODIJELI