PODIJELI

Krešimir Jelić, Nikola Mandić i Eman Blažević novi su fudbaleri Krupe koja je juče počela sa pripremama za drugi dio premijerligaškog takmičenja, piše Glas Srpske.

U kanjonu Vrbasa očekuju da će ekipu, do polaska na pripreme u Medulin, pojačati bar još dva ili tri kvalitetna igrača, kako bi se Krupa što ravnopravnije upustila u predstojeću, grčevitu borbu za opstanak. Prozivci koju je obavio šef stručnog štaba, Petar Kurćubić, odazvala su se 32 fudbalera među kojima su bila trojica novajlija, ali i još pet juniora i jedan kadet, igrači od kojih u Krupu u budućnosti mnogo očekuju. Pred njih je postavljen samo jedan cilj, opstanak u Premijer ligi BiH.

– Vjerujem da ovaj tim može da ostvari zacrtano i siguran sam u srećan završetak sezone. Moji prvi utisci o novoj sredini su i više nego pozitivni, a sjajna atmosfera na prvom treningu me je u to još više uvjerila. Vjerujem i da ću imati kratak period adaptacije jer sam poprilično upoznat sa fudbalom u BiH, imam i dosta prijatelja koji igraju u ovdašnjim klubovima, tako da mi to neće biti neki veći problem – istakao je Nikola Mandić, fudbaler koji je stigao iz slovenačkog Krškog. Uz njega, tu su još i štoper Krešimir Jelić koji je došao iz hrvatskog drugoligaša Sesveta, te mladi napadač Eman Blažević. Riječ je o igraču koji je rodom iz Kozarca, a prošao je omladinsku školu zagrebačkog Dinama.

– Zadržali smo 90 odsto igračkog kadra iz prošle polusezone, a tu su i tri nova igrača. Zadovoljan sam jer mislim da imamo ogroman prostor za napredak. Verujem i da nam se neće ponoviti prošla jesen kada smo imali čak osam povređenih igrača, tako da nismo imali kontinuitet. Očekujemo i još neka pojačanja i siguran sam da ćemo mnogo kvalitetniji i jači dočekati prolećnji deo prvenstva. Mi ćemo, sa svoje strane, uraditi sve da na kraju izborimo opstanak – naglasio je Kurćubić.

Predsjednik Krupe, Draško Ilić, najavio je i da će, osim bitke na terenu, njegov klub ove godine poraditi i na infrastrukturi.

– Uz podršku lokalne zajednice i FSRS ući ćemo u rekonstrukciju stadiona, a od resornog ministarstva očekujemo i podršku za izgradnju reflektora – istakao je Ilić.

PODIJELI