PODIJELI

KK Bosna Royal Jelly održao je press konferenciju pred nastavak košarkaškog prvenstva BiH za muškarce.

Medijima se prvi obratio Damir Krupalija, sportski direktor višestrukog prvaka naše zemlje.

”Drugi dio sezone starta u subotu protiv Kaknja. Ispunili smo zacrtane ciljeve iz prvog dijela sezone i želimo nastaviti istim tempom. Drugi dio će biti isto zanimljiv. Imamo dosta utakmica koje će biti izuzetno zanimljive. Ekipa je u trenažnom procesu desetak dana. Zdravstveni bilten nije najbolji, ali se nadamo da će u subotu biti u punom kapacitetu”, kazao je Krupalija.

Trener Dušan Gvozdić se osvrnuo na trenutne probleme sa stomačnim virusom u ekipi, ali se nada najboljem.

”Pred Novu godinu smo nastavili ovaj drugi dio sezone. Sada nas očekuje Kakanj. Ekipa koja ima kontinuitet, igrački i trenerski. Nema nikog na treningu jer nas je napao stomačni virus, pa se nadamo da će sve to da nas prođe. Zrinjski je imao problem sa Leotarom, pa su otkazali utakmicu, kod nas želja postoji da se oporavimo i da igramo, te se nadamo najboljem. Imali smo dva teška poraza i nadam se da nećemo više praviti takve greške. Ono što smo zacrtali na početku to radimo i sada. Dajemo sve od sebe, a šta će biti na kraju vidjet ćemo. Imamo tih osam kola do kraja i svaka utakmica će biti specifična. Idemo sa prvim i osnovnim ciljem da se borimo, a rezultat ćemo vidjeti oko 10. marta kada se završi prvenstvo”, kazao je Gvozdić.

Slučaj ”Nikola Vučurović” je okončan na pozitivan način.

”Drago mi je da je čitav slučaj oko Nikole Vučurovića završen. Sinoć smo dobili Nikolin mail da povlači tužbu pred FIBA-om i nadam se da će sve suspenzije za ovaj slučaj biti skinute”, istakao je Krupalija.

”Imamo još mnogo problema, ali ovo je bio prioritet jer je prijetila zabrana takmičenja. Postoji još slučaja pred općinskim sudom. Obavili smo razgovore sa ljudima da dogovorimo vansudsku nagodbu kako bi se klub takmičio pod izvornim imenom bez ikakvih prepreka za daljnji razvoj. Ovo smatramo pozitivnom stvari, ali ništa nije završeno. Osjetićemo finansijski udar. Mi smo mislili odložiti ovo do ljeta, ali zbog rigidnih FIBA-inih pravila nismo mogli. Ipak nastavljamo borbu za totalno ozdravljenje kluba”, rekao je bivši bh. reprezentativac te dodao:

”Imamo tekuće troškove i poslujemo u skladu sa stvarima koji su normalni negdje drugdje. Bosna nije pravila dug i da bi imali pozitivan efekt, sve to mora biti u kontinuitetu. Sredstva koja su otišla Nikoli su namijenjena za prvi tim i mi to moramo zakrpiti, a tu u prvi plan dolaze navijači i sponzori. Mi ne možemo rupe zakrpiti sa ulaznicama jer ne možemo prodati toliko ulaznica”.

”Nama su potrebni navijači da pokažemo ljudima da smo ozbiljan klub i također ja pozivam navijače na sve utakmice. Novac od ulaznica može pomoći, ali daleko od toga da to može pomoći da se regulišu tekući troškovi.”

Utakmica Bosna Royal Jelly – Kakanj igra se u subotu od 18 sati u D1 dvorani KSC-a Skenderija.

(Emir Katana/Sportske.ba)

PODIJELI