PODIJELI

KSCG je danas suspendovao Budućnost VOLI iz domaćih takmičenja, na preporuku FIBA-e, a zbog toga što crnogorski šampion učestvuje u Eurokupu.

To znači da Budućnost neće moći da igra nacionalno prvenstvo, nakon što završi sezonu u ABA ligi. KSCG je dobio rok od svjetske kuće košarke da preduzme mjere protiv “odbjeglog” kluba, jer će u suprotnom reprezentacija biti suspendovana iz međunarodnih takmičenja.

KSCG je ranije saopštavao da će “poštovati preporuke FIBA-e” u otvorenom sukobu sa Evroligom. Riječ je, međutim, o sukobu mnogo širih razmjera, jer nacionalni savezi drugih zemalja su, takođe, u obavezi da postupe po zahtjevima FIBA.

A to znači da, recimo, Unicaja, Valencija, Bilbao i Murcija ne bi smjeli da igraju Endesa ligu, Bayern da učestvuje u njemačkom šampionatu, Lokomotiva i Unics u VTB ligi, a ta takmičenja su uveliko u toku.

Veliko je, međutim, pitanje da li će španski ili njemački nacionalni savez usred sezone kazniti i eliminisati klubove iz nacionalnih takmičenja.

Zbog toga je i KSCG “rezervisano” suspendovao Budućnost.

“Morali smo da donesemo odluku o suspenziji, ali odluka važi samo ako je Fiba primijeni na sve klubove učesnike Evrokupa. Ako bilo koga Fiba abolira, mi ćemo da povučemo odluku o suspenziji”, rekao je generalni sekretar KSCG Petar Popović.

PODIJELI