PODIJELI

Jedan od učesnika ovogodišnjeg fudbalskog Balkan Kampa u Las Vegasu bit će legendarni golman Željezničara i Sarajeva Slobodan Čobo Janjuš, a uoči Kampa u Sjedinjenim Američkim Državama, posjetio je rodni grad, gdje se susreo sa nekadašnjim igračima Sarajeva Husrefom Musemićem i Nedimom Rundom, te novinarem Muhamedom Bikićem (promovirat će treće dopunjeno izdanje knjige sportskivremeplov), koji će također naredni mjesec biti prisutni u Las Vegasu.

U veoma ugodnom razgovoru dugogodišnjih prijatelja u bh. prijestolnici, pričalo se o nezaboravnoj prošlosti, kao i budućnosti uz talente koji kao po nekom pravilu izlaze iz fudbalske radionice Murata Alibašića, Sarajlije, Bosanca, sa američkom adresom.

Dakle, poslije odlično odrađenog Kampa u Sarajevu, organizator US Soccer Education odlučio je da ovaj kamp od 18. do 21. novembra 2017. godine približi i našim fudbalskima nadama u Americi. Kamp, za koji vlada veliko interesovanje, poslužit će za formiranje reprezentativnih selekcija bh. dijaspore, uzrasta od 8 do 21 godine, a koji će biti prisutni na internacionalnom turniru u Denveru 25. maja 2018. na kojem će nastupiti odgovarajuće selekcije Meksika, Rusije i domaćina Amerike.

PODIJELI