PODIJELI

Lewis Hamilton teškom mukom osigurao je startnu poziciju na utrci u Brazilu. U tijesnoj borbi prednošću od 0,102s pobijedio je timskog kolegu Nicu Rosberga.

Rosberg u ovu utrku ulazi sa 19 bodova prednosi u odnosu na Hamiltona, te ako na ovoj utrci osvoji 7 bodova više od Hamiltona, biti će novi šampion F1

Ferarijev Kimi Raikonen završio je na trećoj poziciji. Za Hamiltonom kasnio je 0,668 s. Na četvrtoj poziciji je Red Bulov Max Verstappen. Top 6 zatvaraju Vettel iz Ferarija i Ricciardo iz Red Bula.

Kiša koja je cijelog dana kvalifikacija prijetila, povremeno je padala ali slabog inteziteta, te nije pravila velike probleme vozačima na stazi. Vremenska prognoza za sutra u Sao Paolu predviđa jaku kišu, što bi moglo doprinijeti da se u borbi za VN Brazila uključe vozači Ferarija i Red Bula pored dvojice vozača Mercedesa.

Hamilton, koji nikad nije pobijedio u Brazilu, rekao je: „Osjećao sam se prijatno u kvalifikacijama. Nico je bio sve brži i brži, ali sam ga uspio pobijediti.“
Dodao je da mu kiša neće smetati i da je spreman na sve.

„Bilo je veoma zanimljivo u kvalifikacijama. Lewis je na kraju bio brži, ali tokom sezone smo mogli vidjeti da startna pozicija ne znači uvijek i pobjedu.“, rekao je Rosberg.

PODIJELI