PODIJELI

Milanu prijeti izbacivanje iz Europe! Naime, italijanski klub nije uspio uvjeriti UEFA-u da njegov financijski projekt stoji na zdravim nogama.

Tu vijest prva je objavila madridska Marca koja je saznala da izvršni direktor talijanskog kluba Marco Fassone nikoga u Nyonu nije uvjerio da će Milan proći pravila financijskog fair-playa.

Navodno je cijelo njegovo izlaganje u Nyonu bilo zasnovano na pretpostavci da će klub zaraditi bogatstvo plasmanom u Ligu prvaka. A Milan kojem loše ide u Seriji A, od Lige prvaka trenutno je jako daleko.

Milan je prošlog ljeta potrošio čak 200 miliona eura na nove igrače, a taj novac nije zaradio prodajom igrača pa samim time ne može proći pravila FFP-a.

“Brine me Milan… Vidjet ćemo što će se dogoditi, ali u ovom trenutku sve je moguće”, rekao je UEFA-in predsjednik Aleksander Čeferin koji nije odbacio mogućnost da se Milan izbaci iz europskih natjecanja.

Navijače Milana šokirala su i saznanja New York Timesa koji je ranije objavio da je novi vlasnik kluba Li Yonghong prevarant. Navodno uopće nije milijarder, nema rudnike kojima se hvali, a obitelj mu je bila u zatvoru zbog prevare. Novac za kupovinu Milana dobio je od jednog američkog investicijskog fonda koji će postati vlasnik italijanskog velikana ako im Kinez ne vrati novac za godinu dana.

PODIJELI