PODIJELI

Predsjednik tuzlanske Slobode Senad Mujkanović, i pored problema sa licencom, ima razloga za zadovoljstvo. Darko Todorović, ali i Azir Muminović i Edis Smajić, promovisali su se u kvalitetne fudbalere, koji bi već na ljeto mogli ostvariti inostrane transfere.

Darko Todorović prvi je u izlogu, i mogao bi Tuzlacima donijeti brdo eura. Kako saznaje portal “Sportske.ba”, još uvijek za Todorovića ne postoji niti jedna zvanična ponuda, ali je interes pokazao jedan njemački klub. Zainteresovan je neimenovani klub iz Norveške, a eventualni odlazak ovog 21-godišnjaka napunio bi klupsku kasu. Saznajemo da bi obeštećenje u slučaju transfera moglo iznositi između 400. i 500.000 eura.

Prednost za pregovaračkim stolom je što Todorović ima ugovor do ljeta 2020. godine te što je na spisku selektora “A” reprezentacije BiH Roberta Prosinečkog. Iza sebe ima odličnu sezonu u kojoj je stasao u najboljeg pojedinca tuzlanskog kluba, a cijena u narednom periodu može samo da mu raste.

U Slobodi u posljednje vrijeme sve češće priliku za igru dobijaju mladi fudbaler. Uz Todorovića, Smajić i Muminović postali su rutineri, a već naredne sezone veći prostor za igru mogli bi dobiti Armin Hodžić, Dino Hodžić, Saša Maksimović, Eldin Omerović…

(N.Selimović/Sportske.ba)

PODIJELI