PODIJELI

U Beogradu je održan „Beli kros“, tradicionalno takmičenje koje je nastalo u januaru 1966. godine, kao interno, Atletskog kluba „21. maj“ iz Rakovice. Na Kongresu Evropske atletske asocijacije (EAA), 18. oktobra 2006, „Beli kro“s je dobio status ˝permit˝ takmičenja EAA, čime je kao jedino nacionalno takmičenje u Srbiji ušao u program takmičenja EAA, ali i prihvatio uslove propisane za takmičenja ovog programa.

Na takmičenju svake godine nastupi veliki broj atletičara, kako iz regiona, tako i iz Bosne i Hercegovine. Na ovogodišnjem takmičenju, najbolji rezultat ostvarila je Lucija Kimani. U ženskoj konkurenciji, u trci na 3 kilometra je završila na drugoj poziciji. Prvoplasirana je bila Amela Terzić, atletičarka iz Srbije, kojoj je ova pobjeda deveta u nizu.

Od atletičara iz BiH, najbolji rezultat u trci na 6 kilometara je imao Božidar Vujić. Završio je na devetoj poziciji. Faris Kobilica je bio 16., Branimir Šata trku je završio na 20. poziciji, a Ibrahim Ramić na 29. poziciji. Pobjednik ove trke je bio Jan Kokalj iz Slovenije, drugoplasirani je Makedonac Dario Ivanovski, a trećeplasirani Mađar Laszio Gregor.

U nižim uzrastima najupješniji su bili: Ena Mijić (pionirke 2003./2004. – 3. mjesto), Sara Dešić (pionirke 2007./2008. – 1. mjesto), Jovana Radulović (pionirke 2007./2008. – 2. mjesto).

PODIJELI