PODIJELI

Malo je ko, osim Abdulaha Ibrakovića, ozbiljno shvatao Nedima Mahmutovića i Dalibora Vidovića, kada su prije pet, šest godina u Sarajevo doveli “klinca”, za kojeg su samouvjereno tvrdili da će biti prvotimac Sarajeva.

Ibraković je bio sportski direktor, a Mahmutović i Vidović treneri s Tuzlanskog kantona, bez profi licence, ali s istančanim osjećajem da otkriju i prepoznaju talenta.

Tako je bilo s dječakom Šefkijom Resićem iz Repuha, kod Živinica. I, evo, Resić je jedan od najvrjednijih eksponata u bordo izlogu. Omladinski je reprezentativac BiH, prošao sve selekcije.

Mahmutović je doveo, tvrdi, novog budućeg prvotimca iz škole fudba “Kolibri”. I treba mu vjerovati. Mustafa Omanović je zadužio opremu i narednih dana demonstrirat će fudbalsko umijeće. Nema sumnje u njegov potencijal. Tuzlanski bazen desetljećima slovio je kao najplodnije nogometno tlo u BiH. Sportska klupska politika FK Sarajevo najbolji je kurs j najisplativija investicija za budućnost. Uostalom, Husref Musemić jesenas je forsirao mlade igrače i jurio rezultat… Klub je osvojio jesenju “titulu” i afirmirao nekoliko dragulja.

(N.I./Sportske.ba)

PODIJELI