PODIJELI

„U-21“ reprezentacija Bosne i Hercegovine će sutra u 20:00 sati na stadionu „Maritimo“ u Funchalu protiv Portugala odigrati meč posljednjeg kola grupe 8 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019.

Selektor bh. tima Vinko Marinović ističe da je ekipa dobro radila u pripremnom periodu:

„U našem Trening centru u Zenici smo imali odlične uslove za rad. Sve što smo planirali smo sproveli u djelo i možemo biti zadovoljni načinom na koji su igrači ispunjavali svoje obaveze. Večeras ćemo ovdje u Funchalu odraditi još jedan trening i spremno dočekujemo sutrašnji meč.“

Marinović je prokomentarisao i selekciju Portugala:

„Radi se o zaista odličnoj ekipi, sastavljenoj od igrača koji nastupaju u jakim ligama. Prije početka kvalifikacija važili su za apsolutnog favorita u ovoj grupi i zaista imaju vrhunske pojedince. Međutim, pred nama je utakmica koja ima veliki značaj za obje ekipe. Spremali smo se najbolje što smo mogli, a sutra ćemo da vidimo da li je to dovoljno. Ono što je sigurno jeste da svi moramo pružiti i više od maksimuma kako bismo došli do pozitivnog rezultata.“

Mlade selekcije BiH i Portugala su se do sada samo jednom sastajale i to u ovim kvalifikacijama kada je naša selekcija u Zenici ostvarila pobjedu od 3:1.

Oba tima igraju u sličnoj formi i u posljednjih pet utakmica su ostvarili po 4 pobjede i jedan poraz.

Izabranici Vinka Marinovića su nakon dvije pobjede nad Velsom, slavili u gostima kod Lihtenštajna i na svom terenu protiv Švajcarske, dok su jedini poraz pretrpjeli u svom posljednjem susretu u Rumuniji.

Portugal je na svom terenu bio bolji od Lihtenštajna i u gostima od Švicarske, nakon čega im je uspješan niz prekinula Rumunija pobjedom od 2:1 u Pacos de Ferreiri. U posljednja dva meča Portugalci su zabilježili gostujuće pobjede protiv Velsa i Lihtenštajna.

Utakmicu Portugal-Bosna i Hercegovina će voditi sudijska četvorka iz Engleske. Glavni sudija je Paul Tierney, a pomagaće mu Harry Lennard i Daniel Robathan. Četvrti sudija je Simon Hooper.

PODIJELI