PODIJELI

Frings je, čini mi se, ovom timu donio neophodan adrenalin
U ovih nekoliko dana rada sa Fringsom djelujemo samopouzdanije, agresivnije i čini mi se da je u ekipu donio neophodan adrenalin – kaže, o novom treneru, Vrančić.

„Ljiljani“ iz Darmštata nalaze se nalaze se u španskom ljetovalištu San Pedro de Pinatar gdje se spremaju za nastavak sezone. Suočena sa lošim rezultatima u jesenjem dijelu, Uprava Darmštata, imenovala je Torstena Fringsa za novog trenera ekipe kojoj je jedini cilj izboriti opstanak u Prvoj BL. O novom treneru, uslovima rada, atmosferi u ekipi i njegovim očekivanjima u nastavku sezone razgovarali smo sa „poslovođom“ Darmštata i našim reprezentativcem, Mariom Vrančićem.

– Možda je rano za neke ozbiljnije zaključke ali čini se da je dovođenjem Fringsa uprava kluba napravila pravi potez. Radi se o proslavljenom njemačkom reprezetativcu, mladom treneru, koji je bio pomoćni trener u Werderu i sigurno je željan afirmacije na ovom polju. U ovih par dana unio je mnogo svog mentaliteta pa ekipa djeluje samopouzdanije, agresivnije i čini se da je, ovom timu, donio neophodnu dozu adrenalina – iznos svoje dojmove, o novom treneru, Vrančić.

Trenera ste „počastili“ jučerašnjom pobjedom u pripremnoj utakmici protiv Munsreta.

– Iskreno, svi smo sretni što je Frings debitovao pobjedom pa makar to bilo i u ovakvoj utakmici. Bili smo jako dobri, rastrčani i uvjerljivi. Rezultatski to ne izgleda tako ali trener je jako zadovljan onim, što smo pokazali u prvoj pripremnoj utakmici. Do pobjede smo došli u finišu utakmice kada je nakon moje asistencije pogodio Antonio Čolak. Sve u svemu nije bilo loše – raportira, iz Španije, naš reprezentativac.

Na Pirinejima ostaju još dva dana a onda slijedi povratak kući.

– Sutra igramo protiv Genka a nakon toga slijedi povratak kući i nastavak priprema. Do utakmce protiv Mendegldabaha (21.01. op.a. ) kojom otavramo proljetni dio sezone, imamo generalku sa Bohumom. „Proljeće“ želimo otvoriti pobjedom i tako pokazati naše ozbiljne namjere za optankom u BL – kaže Vrančić.

Iz sadašnje pozicije, šanse za to su vrlo male!?

– Pozicija jeste nezavidna ali nije bezizlazna. Očekujemo određena pojačanja u neefikasnom napadu ali i vrlo poroznoj odbrani. Ako to riješimo kvalitetnim igračima onda su nam šanse puno veće. U svakom slučaju, predaje nema i teško da možemo lošije igrati nego što je to bilo jesenas. U nekim utakmicama nam je falio i malo sreće pa nas možda posluži u nastavku sezone – kaže Vrančić.

U godini pred njim ima i želja vezanih za posao kojim se bavi?

– Prije svega želim da me zdravlje služi jer samo tako mogu ostavariti ono čemu se nadam u ovoj godini. Nadam se i vjerujem d aću sa klubom izboriti opstanak u BL ali i da ću svojim dobrim igrama biti u fokusu selektora Baždarevića. U reprezetnaciji želim i mogu pružiti puno više a vjerujem da ćemo izboriti i plasman na SP u Rusiji. Imamo kvalitet za to i tamo nam je sigurno mjesto – rekao je, na kraju razgovora, Vrančić.

(Fahrudin Abdulahović/Sportske.ba)

PODIJELI