PODIJELI
FOTO: FK Željezničar

Fudbaleri Željezničara odradili su danas trening na pomoćnom terenu stadiona Grbavica.

Nakon pobjede protiv Krupe u nedjelju (1:0 op.a) izabranici Admira Adžema su se vratili na lidersku poziciju sa dva boda prednosti u odnosu na Zrinjski.

Upravo će kod Plemića Željo u goste za vikend u 2. kolu Lige za prvaka, a u slučaju eventualne pobjede pobjegli bi prvom pratiocu na pet bodova što bi sigurno bio veliki korak ka tituli prvaka koju na Grbavici čekaju još od 2013. godine.

Na današnjem treningu pojavio se i specijalni gost. Legendarni fudbaler Plavih i bivši selektor fudbalske reprezentacije Mehmed Bždarević Bosne i Hercegovine posmatrao je trenig Željezničara. U Plavom dresu popularni Meša odigrao je 229 utakmica i postigao je 22 gola. Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 54 puta i bio je strijelac četiri gola. Za selekciju Bosne i Hercegovine skupio je dva nastupa.

U karijeri je, pored Željezničara, nastupao još i za Sochaux, Nimes i Etoile Carouge. Kao trener je vodio Sochaux, Istres, Etoile du Sahel, Al-Wakrah, Grenoble, Al-Wakrah, MC Alger, a od 2014. do 2017. bio je selektor Bosne i Hercegovine.

(A.P./Sportske.ba)

PODIJELI