PODIJELI

Kenan Kodro je deveti čovjek u historiji fudbala koji je za reprezentaciju svoje zemlje postigao pogodak nakon što je to nekad ranije činio njegov otac.

Ono što je Kenanu i Mehi Kodri pošlo za rukom igrajući za Bosnu i Hercegovinu, uspjeli su i Periko i Xabi Alonso u dresu Španije, Finn Laldrup i njegovi sinovi Brian i Michael u dresu Danske, Djalma Santos i Djalminha u dresu Brazila, Ian Wright i Shaun Wright-Phillips u dresu Engleske, Arnos i Eidur Gudjohnsen u dresu Islanda, Chicharito Hernandez i Chicaro u dresu Meksika, Abedi Pele i njegovi sinovi Jordan i Andre u dresu Gane, te Jean i Youry Djorkaeff u dresu Francuske.

Meho Kodro je prvi gol u dresu Bosne i Hercegovine postigao u oktobru 1996. u Ljubljani protiv Slovenije, a kasnije se još dva puta upisivao u strijelce (Litvanija i Mađarska), dok je Kenan nedavno prvijenac upisao u Portugalu na utakmici protiv Gibraltara.

Zanimljivo je da je Meho prve reprezentativne nastupe upisao u dresu Jugoslavije, dok je i Kenan kao pionir igrao za Španiju.

(fokus.ba)

PODIJELI