PODIJELI

RAZGOVARAO: Nedim Selimović

Samir Memišević od odlaska iz Premijer lige BiH igra u kontinuitetu dobro u Holandiji. Stub je odbrane Groningena i jedan od najcjenjenijih defanzivaca u holandskoj Eredivisiji. Ove sezone najstadardniji je član startne postave svoje ekipe.

“Jedini sam koji je odigrao sve minute do sada. Zadovoljan sam igrama koje pružam kao i stručni štab. Naravno da svaki put može bolje”, govori na samom početku razgovora za “Sportske.ba” Samir Memišević, koji se potom osvrnuo na rezultate Groningena, koji se trenutno nalazi na 16. poziciji.

“Imali smo loš početak sezone gdje smo skupili previše poraza. Malo smo se vratili, ali to je i dalje daleko od očekivanog, mada imamo jedan od najmlađih timova u Evropi, zbog čega dosta i osciliramo”, objašanjava Memišević.

Memišević igra svoju treću sezonu u Groningenu. Bliže se istek ugovora, a svojim igrama skrenuo je pažnju drugih klubova. Često se povezivao sa odlaskom na Ostrvo, pisalo se o Celticu…

“Moj ugovor ističe na ljeto. Uskoro ću imati sastanak sa Groningenom, pa ćemo vidjeti šta će biti. Najavili su ranije da me žele pod svaku cijenu zadržati, što mi svakako godi. Dosta je klubova u igri, ali još ništa na papiru nema, kao ni Celtica, o kojem se dosta priča. Sve je otvoreno, pa ćemo vidjeti, šta će se dogoditi”, zagonetno govori Memišević.

Kada ćete donijeti odluku…

“Ne želim da žurim. Na meni je da igram i da budem zdrav. Imam ljude koji su uz mene tako da vjerujem da ću donijeti odluku najbolju za svoju karijeru”, jasno je poručio defanzivac Groningena.

Čudni su putevi u karijeri Samira Memiševića. Nije sve išlo glat, uvijek bi to bio neki teži put. Tako je i u reprezentativnoj karijeri. Kod Roberta Prosinečkog je dobio poziv za prijateljske mečeve sa Bugarskom i Senegalom i nije sa naigrao. Kasnije ga nije bilo na spiskovima.

“Na selektoru je da vidi da li mu trebam ili ne. Ne bih zaista puno o tome. Uz BiH sam uvijek, da li kao igrač ili navijač”, kratko je odgovorio Memišević na pitanje zbog čega ga nema u reprezentaciji.

Pratili ste igre repezentacije u Ligi nacije…

“Drago mi je što su osvojili grupu u “B” diviziju i plasirali se u elitu. Najvažniji su rezultati, pa zbog toga kapa dole igračima i selektoru”.

Dakle, vjerujete da možemo na Euro?

“Imamo velike šanse za plasman. Možda bi Grčka mogla da poremeti planove, ali su bez obzira na to šanse velike. Najvažnije je da naši najbolji igrači poput Džeke i Pjanića budu spremni za te utakmice.

Prošle su tri godine otkako igrate u inostranstvu. Pratite li još uvijek Premijer ligu?

“Iskreno, sve manje i manje. No, trudim se da budem u toku. Vidim da se Sarajevo vratilo u vrh, što jeste malo iznenađujuće, ali je to veliki klub i igraju jako dobro. Moj Radnik je malo razočarao, a Sloboda je doživjela pozitivan šok sa Zlatanom Nalićem. Drago mi je što su se digli iako me za Tušanj ne vežu lijepe uspomene. Ipak, raduje me kada vidim da Sloboda ostvaruje dobre rezultate. To je veliki klub u BiH”, zaključio je u razgovoru za “Sportske.ba” Samir Memišević.

PODIJELI