PODIJELI

Luka Menalo je u Dinamo stigao kao jedan od najvećih bh. talenata, međutim u minuloj polusezoni krilni fudbaler se nije naigrao. Nada se da će se to promijeniti u nastavku sezonu.

“Očekujem da ću bolje iskoristiti priliku koju dobijem, zato se želim maksimalno spremniti. Kad se radi o prvom dijelu sezone, maksimalno sam zadovoljan onim što je ekipa napravila, izborili smo evropsko proljeće što je historijski uspjeh. Prvi smo u prvenstvu, a u Kupu smo došli do polufinala. S ličnim ciljevima ne mogu biti zadovoljan. Nisam imao veliku minutažu, nisam se uspio izboriti za nju, nisam iskoristio priliku koju sam dobio. Na tome moram raditi”, rekao je Menalo u razgovoru za Sportske novosti.

Menalo je bio na spisku Roberta Prosinečkog, otkrio je gdje je i zapelo…

“Kad sam dolazio, mnogo više sam očekivao, nisam se nadao da će situacija biti kao sada. Znao sam da je konkurencija velika, da će biti teško jer je Dinamo veliki klub. Kad sam došao uvjerio sam se kakav je to nogometni gigant. Prošao sam proces prilagodbe, a igrači koji su igrali na mojim pozicijama su bili fenomenalni. Oršić na jednom, Hajrović i Kadzior na drugom krilu. Oporavio se i Šitum, tu je Marin…Nadam se da će se to promijeniti u drugom dijelu sezoni, da ću se izboriti za minutažu i iskoristiti prilike koje dobijem”.

“Imam težak zadatak, u malom broju minuta koje dobijem, iskoristiti šanse. To nisam napravio u prvom dijelu sezone. Moram preuzeti odgovornost, tako ću se jedino s manjom minutažom izboriti za veću. To nije uopšte lahko, ali se tu pokaže ‘ili jesi ili nisi’, na kraju statistika sve pokaže.”

Menalo je istakao da nije zažalio što je potpisao za Dinamo te da da u svojoj igri mora popraviti nivo koncentracije.

“Nikad nisam požalio zbog potpisa za Dinamo, ni jedne sekunde. Želio bih popraviti koncentraciju. Na tome se može raditi. Htio bih biti koncentrisan svih 90 minuta. Za vrhunski nogomet to je jako važno. Kad ste stalno koncentrisani, onda radite u oba smjera, mirni ste u završnici.”

Nada se će sa Zmajevima zaigrati na Evropskom prvenstvu 2020. godine.

“U budućnosti se želim izboriti za reprezentativni poziv, ako se uspijem izboriti za minutažu u Dinamu, bit ću reprezentativac BiH. Mislim da će BiH sigurno izboriti Evropsko prvenstvo, a nadam se da ću i ja biti s njima tamo”, poručio je Menalo.

PODIJELI