PODIJELI

Bosanskohercegovački fudbaler Luka Menalo, tokom prijelaznog roka je napustio Dinamo. Menalo, koji je prošlog ljeta iz Širokog Brijega stigao u redove Dinama, nije imao pretjerano veliku minutažu, zbog čega je sada otišao na posudbu u Slaven Belupo, gdje je na svom debiju zabilježio asistenciju.

“Jako lijepo se osjećam u Slavenu Belupu i u Koprivnici. To je mala sredina sa vrlo ugodnim i pristupačnim ljudima, koji su me stvarno lijepo prihvatili i jako mi se sviđa ovdje”, kazao je Menalo za “Sportske novosti, a potom govorio zašto je privremeno otišao sa Maksimira.

“U Dinamu su stvarno igrači na mojoj poziciji igrali fenomenalno, a ja nisam imao minutažu koju sam htio. U razgovoru sa trenerom Bjelicom odlučili smo da je za mene najbolje potražiti klub u kojem ću više igrati. Bilo je nekoliko ponuda iz Hrvatske i inostranstva, ali sam u razgovoru sa menadžerima i meni bliskim ljudima odlučili da je Belupo za mene najbolja sredina jer u njemu mogu više napredovati”.

Ocijenio je i kvalitetu HNL-a.

“U Hrvatsku sam došao iz Premijer lige BiH. HNL je svakako kvalitetniji, a najveći pomak napravljen je s novim terenima. Primjerice, prijašnjih godina u Puli je teren bio jako loš kad bi pala kiša, a sada smo igrali bez problema uprkos velikim količinama kiše.

Dotakao si i reprezentacije BiH, za koju je debitovao prošle godine na američkoj turneji.

“To je bilo veliko iskustvo za mene jer nema svaki igrač priliku zaigrati za seniorsku reprezentaciju. Nadam se da ću se u Belupu nametnuti svojim igrama, pa možda u budućnosti izboriti još koji poziv”, reako je Menalo za “Sportske novosti”.

PODIJELI