PODIJELI

Real Madrid je bio spreman da plati otkupnu klauzulu za Lionela Messija u junu 2013. godine, nekoliko mjeseci prije nego što je na “Bernabeu”.

Tako tvrdi “El Mundo”, koji navodi da je Leov otac – Horhe, obavijestio čelnike Barcelone da je Real spremio 250 miliona eura za koliko je Argentinac bio slobodan da ode iz u

Messi je, čak i saslušao šta Real nudi – ponuda je navodno iznosila 23 miliona eura po sezoni, do 2021. godine, uz milion eura za njegovog oca.

Donose se, čak, i detalji kako bi ugovor trebalo da bude potpisan.

Ceremonija bi se obavila u privatnom avionu Florentina Pereza, na nebu iznad Madrida, a u avionu su trebali da budu Perez, Messi, njegov advokat Inigo Huares i tadašnji direktor Reala Migel Pardesa.

Mediji navode i da je Real obećao Horheu Messiju da će se španski premijer Marijano Rahoj lično uključiti u rješavanje problema koje on i Leo imaju sa španskim poreskim organima.

Na kraju je, ipak presudila Leova ljubav prema Barceloni…

Nedavno je, međutim, Messi potpisao novi ugovor sa katalonskim klubom, a dokumenta iz tzv. “Football leaks” izvora pokazuju da Argentinac godišnje zarađuje preko 100 miliona eura!

On, naime, ima čak 74 miliona eura po sezoni, 63,5 miliona je dobio samo za obnovu ugovora, a 70 će dobiti ako ga ispuni do kraja (do 2021. godine).

Ukupno 71×4 = 284 + 63.5 + 70 = 417.5 miliona za četiri godine!

(vijesti.me)

PODIJELI