PODIJELI

ŽRK Mira Prijedor je u proteklih godinu dana doživio dosta promjena. Došlo je do podmlađivanja tima. Akcenat se lagano, ali sigurno stavlja na mlađe igračice.

Jedna iz tog talasa igračica je i 14-godišnja Milica Bilbija, koja igra na poziciji lijevog krila. Milica je rođena 2003. godine, a ove sezone je upisala i prve premijerligaške minute koje je iskoristila na najbolji mogući način.

Interesantno da Bilbija na treninge u Priejdor dolazi iz Ljubije, ali to joj ne predstavlja problem.

“Iako živim u Ljubiji, to mi ne predstavlja problem da redovno dolazim u Prijedor na treninge ŽRK Mira. Moj otac je trenirao rukomet pa sam krenula njegovim stopama”, rekla je na početku razgovora za Sportske.ba ova talentovana rukometašica.

Obzirom da ima svega 14 godina, za Milicu su treninzi sa prvim timom, a i same utakmice pravi izazov. To nosi i svoju težinu, ali ova talentovana rukometašica ističe da je sve lakše uz podršku iskusnijih i starijih igračica.

“Rukomet treniram tri godine, a u prvom timu sam već godinu dana. Treninzi sa prvim timom znaju biti teški i naporni, ali uz podršku prije svega starijih i iskusnijih igračica sve je lakše. Rukomet volim jer je timski sport i ponudio mi je dosta toga. Ne jednoj utakmici PLBiH ove sezone sam proglašena i za igračicu utakmice, a to mi je bio motiv i jak vjetar u leđa da nastavim još više sa radom i treninzima”, bile su riječi mlade djevojke iz Ljubije.

Ovome dodajmo da su Prijedorčanke ovu sezonu PLBiH okončale sa osmoj pozicji sa 31 osovjenim bodom.

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI