PODIJELI

U prilici smo da predstavimo još jednog fudbalskog dragulja bh. fudbala, riječ je o 15-godišnjem Sarajliji, Mehmedu Milišiću, članu FK Radnika iz Hadžića. U nadaleko poznatoj Školi fudbala FK Radnik iz Hadžića trenira od pete godine.

Trenutno, junak ove priče nastupa za kadetsku ekipu Radnika u Omladinskoj ligi FBiH, Centar, igra na pozicijima glavnog veznog i stopera, njegova ekipa nakon jesenje sezone zauzima peto mjesto sa osvojenih 18 bodova uz gol razliku 33 data i 15 primljenih golova. Velike zasluge za veoma dobre igre i rezultate pripadaju Mehmedu Milišiću koji je na 10 odigranih utakmica postigao tri gola i imao čak 10 asistencija.

Njegove sjajne igre su zapazili ljudi od struke, pa je prošle godine je učestvovao na Kampu za elitne omladinske igrače, bio je na selektivnom okupljanju kandidata U – 15 reprezentacije BiH.

“Fudbal mi je na prvom mjestu, tako da sve obaveze koje imam, redam iza treninga. Redovan sam na treninzima. Smatram da na svakom treningu mogu naučiti nešto novo i postići još više, zbog toga ne volim izostajati. Vrlo dobar sam učenik. Uzor mi je među bh. igračima Miralem Pjanić, a od stranih igrača Philippe Coutinho. Želja mi je jednog dana postanem poznati fudbaler i da zaigram za Liverpool, a mislim da se trudom i zalaganjem sve može postići. I san mi je da jednog dana zaigram za A reprezentaciju” , kazao je Mehmed Milišić nova nada bh. fudbala.

– Šta bi poručio vršnjacima?

“Poručujem im da se bave sportom i da na svakom treningu daju od sebe 100%,
jer se samo tako može napredovati”, riječi su Mehmeda Milišića, nove nade našeg fudbala i talenta čije ime treba zapamtiti.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI