PODIJELI

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac Mirza Teletović izjavio je da je tokom karijere više uživao igrajući u Euroligi i španskom prvenstvu nego u NBA.

Teletović je u najjačoj ligi svijeta igrao za Brooklyn, Phoenix i Milwaukee od 2012. do 2018. godine, kad se penzionisao.

“Bilo mi je jako dosadno, jer ako tad nisi igrao za Golden State ili Cleveland nije imalo smisla takmičiti se tamo. U pitanju jeste najjača liga, igraš protiv najboljih igrača, i to je sjajno iskustvo, ali mnogo je uzbudljivije igrati u Euroligi”, kazao je Teletović u intervjuu za Radio Vitorija.

Sjajni šuter je u Evropi tokom šest sezona branio boje Baskonije sa kojom je dvaput bio šampion Španije, a tri puta osvajao Superkup, prenosi Sportklub.

“Borili smo se za Kup Kralja, Final four Eurolige, domaće prvenstvo, a u NBA za šta se boriš? Ponavljam, meni je mnogo bolje bilo u Euroligi i Španiji, nego tamo”.

Nikola Mirotić nedavno je odlučio da se iz NBA vrati na Stari kontinent i obuče dres Barcelone.

“Bit će sve više takvih primjera. Ne razumem mlade igrače koji odluče da odu u NBA u to doba, iako znaju da će prve tri godine biti na klupi ili igrati u G ligi…”, zaključio je Teletović.

Nekadašnji krilni centar odigrao je ukupno 343 utakmice u NBA, a karijeru je završio u 33. godini.

PODIJELI