PODIJELI

U toku je press konfernecija u Plavom salonu stadiona Grbavica.

Prvo pitanje upućeno predsjedniku FK Željezničar se odnosilo na njegov lični odnos sa Amarom Osimov i Osimov odnos sa klubom.

“Što se tiče personalnog odnosa sa Amarom Osimom ne postoji nikakav problem, on je najtrofejniji trener FK Željezničara, 2014. godine sam bio sam spreman izgraditi trening kamp Željezničar, interno sam razgovarao sa Osimom, to se nije realizovalo iz nekoliko razloga, ali poslije sam investirao u teren, onda su gospodin Šiljak i Osim utjecali na to da uđem u klub. Prije odlaska u Katar zamolio me da pokušam autoritetom i pristupom pomoći klubu jer smo imali tešku situaciju, 2015. klub je bio u stečajnom postupku, bilo je problema oko poreskih dugova, igračima, bilo je vrlo kompleksno, tu sam godinu proveo kao konsultant. Prošle godine se dva puta razgovaralo sa Osimom, mi smo otvoren klub, moraju se poklopiti interesi i ambicije kluba, ovaj klub se nikad neće baviti radnjma van terena, impliciram na to da uvijek u takmičenju imamo radnje koje se dešavaju van terena”, rekao je Misimović.

Govorio je i o mogućnosti da se Osim vrati na klupu.

“Ako se ambicije Osima poklope sa klupskim i ako se poštuje model kluba ne postoji niti jedna osoba koja neće imati mjesta u klubu”.

“Naš interes je definitivno zajednički, ako postoje dugovanja prema Osimu to se odnosi na ranije strukture, ova organizacija želi da očisti repove, nije Osim jedini, dugo sam se bavio tim stvarima, istraživao sam kompletan slučaj Amar Osim, kada sagledate situaciju kako je funkcionisao klub i tokove novca, teško je povjerovati da su na taj način rađene tranaskcije novca, samo sud može potvrditi o čemu se radi”.

PODIJELI