PODIJELI

Senad Misimović je u drugom dijelu današnje vandredne press konferencije u Plavom salonu govorio o rezultatima Željezničara u tekućem prvenstvu, Admiru Adžemu…

“Da smo zadovoljni prvenstvom nismo, sama tabela govori kako smo igrali Ligu za prvaka, analizirali smo stvari, kada uđete u posljednja tri kola ne možete reagovati, ova sezona je trajala u tri minute u Mostaru. Zaključak je da ukoliko klub bude imao kapacitet da izbudžetra sportski tim na nivou da bude 20 % jači od konkurencije, onda ćemo biti favoriti za titulu”, bile su riječi Misimovića, koji je dodao:

“Admir Adžem je član porodice, ima zasluge za afirmaciju mladih igrača, osvojio je trofej, to je jako bitna stvar. Ima važeći ugovor s klubom, ja ću sam sebe smijeniti ako nisam zadovoljan, o tome će se oglasiti upravni odbor, administracija i direktor, moramo znati koji nivo konkurentnosti kluba želimo sljedeće sezone, možemo li pronaći trenera ili je to Admir Adžem. Sve opcije su otvorene, mi nismo inventar, sve je podložno promjeni, znamo otprilike na koji se način treba postaviti u ovakvom okruženju, mnogo stvari koje se pišu nemaju dodira s istinom, oni koji se znaju baviti klubovima : infrastruktura, upravljačka struktura, tehničko i ljekarsko osoblje i igrači. Nazivati ovu Upravu građevinarima je neznanje, mi nismo klub koji ima vlasnika, nismo klub čije su poreske obaveze pokrili neki drugi ljudi.

Morat ćemo poraditi na karakteru i psihološkom momentu igrača, dodao je Misimović.

PODIJELI