PODIJELI

UFC i Američka dopinška agencija USADA 2015. godine zajedničkim snagama krenuli su u borbu protiv dopinga, a od tada su zaposlenici te agencije toliko puta u ranim jutarnjim satima pokucali na vrata nekog borca kako bi mu uzeli krv ili urin za testiranje da su se borci jednostavno navikli.

Jedan od tih kojima to nije ništa novo je i Dan Ige iz UFC-ove perolake kategorije koji je na svom Twitteru sa pratiteljima podijelio bizaran doživljaj. Naime, njemu je također neko rano ujutro pokucao na vrata i zamolio ga uzorak krvi, na što je bez razmišljanja pristao.

Međutim, kako objašnjava u objavi na Twitteru, uzorak koji je dao nije uzela USADA, već neko drugi ko je promašio adresu na kojoj je trebao uzeti krv, “neka pristojna strankinja”, navodi Ige.

– Ljut sam, ali ja sam kriv. Neko mi je šest puta zvonio na vrata u 6:30 i rekao da je tu da mi uzme krv, ja sam sarađivao jer sam mislio mi vade krv za testiranje na doping, a sada vjerovatno imam sidu, napisao je u jednoj od objava Ige i podijelio sa pratiteljima ovaj nesvakidašnji događaj.

PODIJELI