PODIJELI

Lijepo je ovih dana biti navijač Željezničara. S pravom simpatizeri plave boje slave historijsku pobjedu juniora tima sa Grbavice protiv bugarskog Ludogoreca i plasman u drugo kolo Lige prvaka u juniorskoj konkurenciji. Naravno da su na Grbavici i ponosni na Edina Džeku i Ibrahima Šehića koji briljiraju u najelitnijem klupskom takmičenju.

I dok jedni slave, te prave planove za budućnost, drugi dječaci koji vrijedno treniraju na pomoćnom terenu stadiona Grbavica maštaju da jednog dana postanu slavni, te naprave inostrani angažman kao što su to prije njih uradili Edin Džeko, Ibrahim Šehić, Armin Hodžić, Riad Bajić, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Ervin Zukanović…

Osim što imaju najbolju omladinsku školu u našoj zemlji, plavi se mogu pohvaliti da tradicionalno imaju talentovane golmane, koji kasnije i stanu na gol prvog tima. Sjetimo se samo u prošlosti Mire Kružika, Adnana Guše, Ibrahima Šehića. A pitanje je dana i kada će inostrani transfer napraviti i vedran Kjosevski. Svi pomenuti vratari su prve korake napravili na Grbavici.

Jedan od onih pred kojim je svijetla budućnosti je i talentovani golman Kerim Salihović koji je rođen 2004. godine.
Kerim je počeo trenirati kada je imao samo šest godina. Karijeru je počeo u Unisu iz Vogošće, a sada je član predpionirske ekipe Željezničara. Golmanski zanat je učio od Hamzića, Ahmetovića, Šehovića, Banjića, Bešića i Fejzića.

Da se radi o perspektivnom golmanu najbolje govori podatak da je već u par navrata na raznim turnirima osvajao individualna priznanja za najboljeg golmana. A nevjerovatan je podatak da je prošle sezone primio samo dva gola.

-Moji golmanski uzori su Manuel Neuer i David De Gea. Redovno pratim njihove utakmice – kratko je prokomentarisao Kerim Salihović, talentovani golman o kojem će se tek čuti.

Salihović je sretan zbog uspjeha juniorske ekipe Željezničara i plasmana u narednu rundu LP.

-To je veliki uspjeh. Svaka im čast. Nadam se da mogu proći i narednu prepreku – riječi su Kerima Salihovića.

Osim što je uspješan na zelenom terenu, Kerim nije zapostavio ni školske obaveze. I na tom polju bilježi samo uspjehe.

(Z.Ć/Sportske.ba)

PODIJELI