PODIJELI

Edin Džeko, Miralem Pjanić, Asmir Begović i drugi “Zmajevi” su idoli mnogim dječacima koji treniraju na Koševu, Grbavici, Tušnju, Bilinom Polju…

Emir Dugić je prve nogometne korake napravio u školi fudbala “Centar“ kod Muhameda Alaima, bivšeg reprezentativca naše zemlje te nekadašnje “jedinice” tima sa Koševa.

Nakon što je Dugić uspješno savladao prve nogometne korake u dogovoru sa roditeljima je odlučio svoje nogometno školovanje nastaviti na većem nivou, odnosno u timu sa Koševa.

Kao navijač Sarajeva brzo se adaptirao na novu sredinu. Odlično je primljen od strane novih saigrača, kao i trenera Sedina Torlaka.

– Član Sarajeva sam od januara ove godine. Treninzi su zanimljivi – kratko je kazao talentovani Dugić.

Emir već u mlađim kategorijama pokazuje želju za nadigravanjem. Ima urođen taj pobjednički mentalitet. Nema utakmice na kojoj se Dugić ne upiše u listu strijelaca. Posjeduje instikt za gol iako igra na poziciji ofanzivnog veznjaka.

Kao i svaki dječak tako i Emir ima svog idola. Za njega je Miralem Pjanić najbolji veznjak u Evropi i igrač čije poteze pokušava kopirati na zelenom terenu.

(Z.Ć./Sportske.ba)

PODIJELI