PODIJELI

Prošle je sezone Andrej Prskalo vodio Rijeku na duple krune sjajnim obranama na golu sada već bivšeg prvaka Hrvatske, no ove sezone ‘jedinicu’ ekipe Matjaža Keka dobio je Simon Sluga. Bivši veliki talent koji je sada navršio 25 godina odradio je dobar posao, a to je prepoznato od strane jednog ecropskog velikana.

Jedan od pet engleskih prvaka Ecrope, Aston Villa, koja je trenutno u borbi za povratak u Premier ligu zainteresirana je za usluge golmana Rijeke koje je ove sezone upisao 26 nastupa u HNL-u, pišu Sportske novosti. Njegov je put bio težak, u dvije godine stigao je od Juventusa do Pomorca, bio je i u Lokomotivi gdje je imao status prvog golmana, ima iskustvo i iz Spezije i čini se da je pred transferom karijere.

Sa 25 godina na leđima ovo mu je idealna prilika da napravi veliki inozemni transfer je vrijeme leti, a vrijednost sa starenjem pada. U vrijeme kada sve mlađi igrači odlaze iz HNL-a, Sluga bi bio jedan od starijih. Aston Villa je bila prvak Evrope 1982. godine, a upravo je izborila finale doigravanje za povratak u Premier ligu na Wembleyu.

Za Villu trenutno brani Sam Johnstone koji je tu na posudbi iz Manchester Uniteda, a nakon ovakve uspješne sezone i potencijalnog odlaska Davida De Gee moguće je da ga Mourinho vrati na Old Trafford. Ima još jedna velika prednost u cijeloj priči, a to je činjenica da Sluga kako pišu Sportske novosti ima i talijansko državljanstvo pa ne bi imao problema oko radne dozvole.

Aston Villa je sezonu završila kao četvrta momčad Championshipa, a na Wembleyu će 26. svibnja protiv Fulhama tražiti povratak u elitu engleskog nogometa gdje bi im mrežu mogao čuvati hrvatski golman.

PODIJELI