PODIJELI

Danas je na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni odigrana prijateljska utakmica između FK Velež i FK Mladost Doboj Kakanj. Po izuzetno teškom terenu zbog kiše.

Rođeni su krenuli u sljedećem sastavu: Bobić – Biševac, Zvonić, Marques, Dario – Ćosić – Vehabović, Lucas – Mujezinović, Brandao, Fajić.

Težak teren je uveliko otežavao igru igračima obje ekipe, tako da je trebalo malo vremena da se privuknu na teške uslove. Rođeni su preko Mujezinovića i Fajića pokušali zaprijetiti sredinom poluvremena, ali bez uspjeha.

Pred kraj poluvremena vidjeli smo tri gola. Prvo su gosti poveli u 41. minuti preko Anđušića, da bi Rođeni preko Fajića sa penala, kojeg je iznudio Mujezinović, poravnali na 1:1 u 43. minuti. Kada se mislilo da će se na odmor otići sa tim rezultatom, gosti preko Atajića u 45. minuti dolaze do novog gola i vodstva od 2:1.

U drugom poluvremenu, Rođeni su zaigrali u sljedećem sastavu: Rahimić – Alikadić, Mrgan, Zeljković (Dudić), Mešanović – Varatanović – Osmić, Behram – Cvijanović, Ovčina, Stegnajić. Gosti su u 67. minuti poveli sa 3:1. Siguran sa penala bio je Sadiković.

Rođeni su brzo odgovorili na najbolji mogući način, golovima. Dva puta precizan je bio Seid Behram. Prvo u 70. minuti nakon slobodnog udarca smanjuje prednost gostiju na 3:2, da bi u 77. minuti bio siguran sa penala, kojeg je iznudio Cvijanović, te tako poravnao na 3:3!

Ipak, gosti do kraja utakmice dolaze i do novog gola i vodstva od 4:3. Precizan je bio Hrustanović.

Rođeni novu utakmicu igraju u četvrtak, kada dolazi Sarajevo. Utakmica se igra u 14h.

(fkvelez.ba)

PODIJELI