PODIJELI

Prvak BiH Mostar SG Staklorad, nakon što je u prvoj utakmici na turniru glavne runde takmičenja UEFA futsal kupa u Rumuniji poražen u Devi od ekipe Araz Naxcivana iz Azerbejdžana rezultatom 2:5, jučer je u drugom kolu slavio nad domaćom Devom rezultatom 3:2.

U prvom kolu, u kojem su golove za naš tim postigli Vesić i Aladžić, prvak Azerbejdžana opravdao je ulogu favorita, a bh. šampionu nedostajalo je malo sreće i taktike.

U drugoj utakmici igrači Mostar SG Staklorada dominirali su nad domaćim timom, tako da su već u prvih 20 minuta susreta ostvarili dva pogotka, a strijelci su bili Mirko Hrkač i Josip Bošković. Pobjedu Mostaraca svojim drugim pogotkom potvrdio je Mirko Hrkač.

– Još jednom smo pokazali da nismo slučajno u Main Round grupi i da igramo sa klubovima poput Araza i Deve, koji su više rangirani klubovi na FIFI-noj listi od 15 do 25 mjesta. Dokazali smo da i Bosna i Hercegovina i, naravno, FC Mostar SG pripadaju jednoj takvoj eliti. Također smo uvidjeli da moramo još više trenirati i raditi i na drugim taktičkim potezima, da bi dostigli stepenicu više i uhvatili voz za 16 najboljih ekipa, koje su nam vrlo blizu. Uprava je ponosna na igrače, njihovu borbenost i zalaganje za klub, što će nam donijeti veliki napredak za iduću sezonu- kaže Amel Bajgorić, predsjednik kluba.

Mostar SG Staklorad sutra igraju preostali meč protiv Luxol St Andrews (Malta).

PODIJELI