PODIJELI

Francuski skijaš Victor Muffat-Jeandet pobjednik je posljednje ovosezonske alpske kombinacije za Svjetski kup, koju su skijaši vozili u Wengenu, a trećeplasirani Talijan Peter Fill osvojio je Mali kristalni globus u ovoj disciplini.

Muffat-Jeandet je imao najbolje vrijeme u slalomu (49.08) te s ukupnih 2:35.29 minute stigao do svoje premijerne pobjede u utrkama Svjetskog kupa. Drugo je mjesto zauzeo Rus Pavel Trikičev sa zaostatkom od 96 stotinki za pobjednikom.

Vrijeme trećeplasiranog Filla bilo je za 1.15 sekundu lošije od pobjedničkog, dok je četvrtoplasirani Jansrud zaostao 1.16 sekundu. Norvežanin bi osvajanjem drugog mjesta, od kojeg ga je dijelilo 20 stotinki, osvojio Mali kristalni globus.

Najbrži u spustu, Austrijanac Vincent Kriechmayr, nije završio slalomsku vožnju, a valja istaknuti i da se na startu alpske kombinacije u Wengenu nije pojavio Francuz Alexis Pinturault, pobjednik prve ovosezonske kombinacije vožene u Bormiju, kao ni vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Austrijanac Marcel Hirscher.

U poretku skijaša u kombinaciji Fill je osvojio Mali kristalni globus sa 140 bodova. Norvežanin Kjetil Jansrud, koji je danas bio četvrti, osvojio je drugo mjesto sa 110 bodova, a treći je današnji pobjednik Muffat-Jeandet sa 105 bodova.

U subotu je u Wengenu na rasporedu klasični spust skijaša, a start je predviđen za 12.30 sati.

Wengen, rezultati alpske kombinacije (m):
1. Victor Muffat-Jeandet (Fra)      2:35.29
2. Pavel    Trikichev (Rus)         +0.96
3. Peter Fill (Ita)          +1.15
4. Kjetil Jansrud (Nor)         +1.16
5. Dominik Paris (Ita)          +1.18

PODIJELI