PODIJELI

U prilici smo da predstavimo još jednog fudbalskog talenta iz Konjica, riječ je o devetogodšnjem, Muhamedu Sabitoviću, predpioniru konjičkog Igmana.

Došli smo u sportsku dvoranu “Konjičanka” na trening predpionira ovog kluba. Budući prvotimci ne samo Igmana, pod rukovodstvom Emira Ćilića-Cane su igrali na dva gola i odmah nam je za oko “zapeo” dječaćić koji je bio rastrčan, svugdje ga je bilo na terenu i u napadu i u odbrani, a bio je i strijelac prvog gola, kada je efektno pogodio mrežu protivničke ekipe, ljevicom.

I u nastavku igre je pokazao svoj talenat, bio je i asistent kod drugog gola, to nam je bilo dovoljno. Poslije treninga smo se bolje upoznali, trenira već tri godine u najmlađoj selekciji jednog od najstarijih klubova u BiH, a, uz redovne treninge, odličan je učenik. Njegova generacija nema zvaničnih utakmica, ali igra redovno prijateljske utakmice.

A, junak ove priče ima sportske gene na oca Fuada koji je bio višestruki prvak BiH u dizanju tegova, a dao je puni doprinos tituli Ekipnog prvaka države, Kluba dizača tegova “Konjic”.

– Fudbal volim najviše na svijetu, a škola je na prvom mjestu, ipak, sve stignem, a preporučio bih svim dječacima i djevojčicama da se bave sportom jer to je nešto najljepše, treninzi, igranje utakmica, putovanja, upoznavanje novih drugova… Navijam za Velež, a od stranih za Real Madrid, uzor mi je Sead Kolašinac, uvijek ga gledam i upijam svaki njegov potez, rekao nam je Muhamed Sabitović, predpionir konjičkog Igmana.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI