PODIJELI

Fudbaleri Travnika broje posljednje dane odmora. “Veziri” će se dvadesetog januara okupiti na Piroti te će tada i zvanično započeti pripreme za proljetni dio prvenstva.

Travnik ima samo jedan cilj- povratak u Premijer ligu BiH. Tim s Pirote drugoplasiran je na tabeli Prve lige FBiH sa 28 osvojenih bodova te zaostaju samo jedan bod za Bosnom iz Visokog.

“Uvjeren sam da će Travnik od naredne sezone ponovo igrati u Premijer ligi BiH. Ekipa posjeduje kvalitet, a u klubu vlada dobra atmosfera. Imali smo loš start u Prvoj ligi, zbog čega smo i kaskali u odnosu na konkurente”, kaže za “Sportske.ba” Muharem Ćivić.

Na pitanje ko je glavni konkurent Travniku, Ćivić odgovara:

“Bosna se pokazala kao kvalitetna ekipa i nisu slučajno na prvoj poziciji. Naravno, ne treba zanemariti ni Orašje, kao ni GOŠK”.

Muharem Ćivić je u ovoj sezoni odigrao 13 utakmica za “Vezire” te postigao jedan gol. Kako kaže, očekuje uspješnu polusezonu.

“Naravno da mogu bolje i već se fizički spremam, kako bi pripreme dočekao u što boljoj formi”, zaključio je Ćivić u razgovoru za naš portal.

(N.S./Sportske.ba)

PODIJELI