PODIJELI

U Bosni i Hercegovini sve je više djevojčica i djevojaka koje se odluče da svoje sportske aktivnosti usmjere na fudbal. Popularnost ženskog fudbala u BiH se lagano diže, a jedna od onih koja je sebe pronašla u fudbalu je i mlada 17-godišnja Bišćanka, Alma Mujadžić, koja nastupa za ŽNK Željezničar Bosnaska Krupa.

Pored fudbala, Alma pohađa drugi razred Medicinske škole u Bihaću, tako da je uspješna na dva fronta.

“Od malih nogu gajim osjećanja i previše ljubavi prema ovom sportu, tj. prema nogometu. Svoju životnu želju sam ispunila prije godinu dana, kada sam se počela baviti ovim sportom. Svoje prve “korake” u ovom sportu započela sam u ŽNK Željezničar. Redovno treniram i veoma puno ulažem u sebe, jer želim postići svoj cilj, tj da jednog dana zaigram za reprezentaciju BiH”, rekla je Mujadžić za Sportske.ba, a zatim dodala:

“Pored toga imam još mnogo ciljeva, od kojih je da se zajedno sa klubom vratimo u Prvu ligu. Uzor mi je oduvijek bio Cristano Ronaldo. Moja najveća podrška u svemu tome su bili prije svega moji roditelji i moja braća, moj trener kojem naravno idu velike zasluge, te moji vjerni drugari i drugarice.”

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI