PODIJELI

Edin Mujčin je ostavio najdublji trag u HNL-u kada su u pitanju bh. fudbaleri.

Dres Dinama je nosio 330 puta, osvojio je pet titula prvaka, igrao je u Ligi šampiona, a bio i učesnik kultne utakmice kada je na Maksimiru pobijeđen Partizan sa visokih 5:0.

U dresu reprezentacije BiH odigrao je 25 susreta i žali što sa našim nacionalnim timom nije igrao jedno od velikih takmičenja.

“Žao mi je zbog toga uvijek nam je tako malo nedostajalo, a imali smo sjajnu ekipu, po imenima smo bili strahovito jaki”, rekao je Mujčin za Sportske novosti te pohvalio izbor Roberta Prosinečkog za novog selektora.

“To je odličan potez, drago mi je zbog Robija, svugdje ga vole. Bio je odličan igrač, odličan je trener i vjerujem da može napraviti pravi rezultat s BiH, želim mu svu sreću”.

Otkrio je kako je svojevremeno i skupljao sličice Prosinečkog da bi zatim s njim dijelio i svlačionicu.

“Imao sam taj privilegij da igram u istoj momčadi s Robertom Prosinečkim, sjećam se one euforije kad je dolazio, više od 5.000 ljudi dočekalo ga je ispred stadiona, ispod zapadne tribine. Robi je samo godinu stariji od mene, ali sjećam se da sam skupljao sličice s njegovim likom. I bio sam ‘paf’ kad je došao u Dinamo, pitao sam se je li moguće da igram u istoj ekipi u istoj veznoj liniji s Prosinečkim. Osim što je bio sjajan igrač, Robi je dobar čovjek, uživao sam provoditi vrijeme s njim”, rekao je Mujčin.

Inače, nekada odlični veznjak je fudbal igrao do 45. godine, karijeru je počeo u Poletu iz Bosanskog Broda, a završio u niželigašu Brodovcu.

PODIJELI