PODIJELI

Adis Mujkić, prvotimac juniorske ekipe norveškog Stromgodseta dobio je poziv Tonija Karačića za dvomeč protiv selekcije Srbije. Utakmice su na rasporedu 17 i 19 aprila u trening centru reprezentacije Srbije.

Ovo će biti prve provjere za našu juniorsku reprezentaciju (igrače rođene 2000 godine). Zanimljivo je da naš stručni štab sa prvobitnog spiska ne može računati na čak sedam igrača. Selektora Karačića i njegove saradnike svakako može radovati forma lucidnog Adisa Mujkića koji je u posljednje četiri utakmice u četiri navrata zatresao protivničku mrežu.

Adis sa puno samopouzdanja stiže na okupljanje naših “Zmajića”.

– Sretan sam zbog poziva, o tome mašta svaki fudbaler. Na meni je da svojim igrama i zalaganjem opravdam povjerenje selektora i njegovih saradnika – bile su prve riječi Adisa Mujkića.

Posljednji susreti juniora Srbije i BiH je protekao u dominaciji naših nada. Ne tako davno Demirović, Mustedanagić, Hušić, Suljić, Stanić su nabili komplekse našim susjedima.

– Iako se radi o prijateljskim utakmicama vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat. Znamo da je Srbija odličan rival i da kostur njihovog tima čine igrači Partizana, Crvene Zvezde, Vojvodine… – kaže Mujkić.

Adisu je poziv stigao u pravo vrijeme.

– Nalazim se u dobroj formi. Mogu pokriti više pozicija u timu. Selektor će odlučiti koju će mi ulogu dati. Radujem se susretima protiv vršnjaka iz Srbije – kazao je Adis Mujkić, kojeg već duže vrijeme prate klubovi iz Engleske i Njemačke.

PODIJELI