PODIJELI

Rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine je u Tuzli pobijedila Švicarsku i tako se plasirala u baraž za Svjetsko prvenstvo 2019. godine!

Direktor reprezentacije Gordan Muzurović je poslije utakmice objasnio kompletnu situaciju kazavši kako je propust napravio delegat Darko Repensek.

“Da, desio se problem prilikom prekucavanja zapisnika utakmice. Naša reprezentacija uredno je prijavila na tehničkom sastanku, 16 igrača i 4 ovlaštene osobe za utakmicu protiv Švicarske, uključujući i Tomislava Nuića. Prilikom prekucavanja zapisnika od strane delegata, učinjena je greška, te delegat nije upisao prijavljenu ekipu za navedenu utakmicu. Delegat je priznao propust, a možda je najtužnije što je javnost Bosne i Hercegovine u ovim svečanim i historijskim trenucima, u trenucima kada su momci ostavljali srce na terenu, zajedno sa administracijom, pronašla prostora da prenosi neprovjerene infromacije i špekuliše sa nezapamćenim uspjehom. Uputili smo žalbu EHF-u, i nismo krivci za propust. Vidimo se u baražu”, izjavio je Muzurović.

Svoju grešku je poslije utakmice priznao i EHF.

Vezani tekst: EHF priznao grešku!

PODIJELI